Citroën geeft een voorsmaakje van de C3 SUV

08/02/17 om 15:48 - Bijgewerkt om 15:50

Bron: Belga

Citroën trok het doek van een opvallend en kleurig studiemodel. Deze C-Aircross Concept is de voorloper van een compacte SUV op basis van de C3.

Citroën geeft een voorsmaakje van de C3 SUV

Citroën geeft een voorsmaakje van de C3 SUV © BELGA

De C-Aircross Concept volgt duidelijk de nieuwe merkidentiteit met een afgeronde voorpartij en opvallende dubbele led-lichtblokken. Er is een duidelijke link merkbaar met zowel de C4 Cactus als de recente C3. Dat is natuurlijk geen toeval want dit studiemodel levert een voorsmaakje van de toekomstige kleine crossover van Citroën, die wellicht zijn roots zal delen met de C3.

Aan boord volgt de C-Aircross Concept duidelijk het "Citroën Advanced Comfort" programma, net als die nieuwe C3. Het ruime interieur werd ontworpen als een echte cocon waar de levenskwaliteit van de bestuurder en zijn passagiers volledig voorop staat. Dit studiemodel toont een greep uit de modernste technologie en is uiteraard uitgerust met de ConnectedCAM van Citroën.

U weet wel, die bekende, geïntegreerde dashcam die zijn debuut maakte op de C3 en het mogelijk allerlei kiekjes onderweg te delen. Kortom, hiermee is duidelijk dat Citroën een vooraanstaande plek wil innemen op de Europese markt die steeds meer door SUV's en crossovers gedomineerd wordt. De toekomstige C3 Aircross (of C3 Picasso) wordt zonder twijfel een belangrijke pion in deze strategie. (Belga)

Onze partners