Citroën C4 Picasso opgefrist

09/05/16 om 16:48 - Bijgewerkt om 16:48

Bron: Belga

Citroën gaf zijn C4 Picasso na drie jaar trouwe dienst een eerste facelift. Die bezorgt de Franse monovolume een herwerkte neus, een uitgebreidere uitrusting en een extra motor.

Citroën C4 Picasso opgefrist

Citroën C4 Picasso opgefrist © BELGA

Veel heeft zo'n facelift natuurlijk niet om het lijf. Het bestaande design wordt hier en daar wat bijgeschaafd om aan de recentste modetrends te voldoen en laat toe wat nieuwe snufjes en technologie aan boord te brengen. Zo krijgen de Citroën C4 Picasso en zijn langere broer Grand C4 Picasso voor het modeljaar 2016 nieuwe lichtblokken, hertekende bumpers, nieuwe velgen en is het voortaan mogelijke de dakstijlen in contrasterende kleuren te bestellen.

Wat de uitrusting betreft zorgen onder meer een geavanceerder multimediasysteem en een handenvrije toegang tot de koffer met een beweging van je voet onder de bumper, voor vernieuwing. Verder werd het arsenaal veiligheidssystemen verder uitgebreid met onder meer een adaptieve cruise control, verkeersbordherkenning, rijstrookbewakening en tal van andere verklikkers van onheil. Tenslotte vervoegt de 1.2 Pure Tech turbobenzinemotor met 110 pk of 130 pk het gekende aanbod. De nieuwe Citroën C4 Picasso komt in het najaar op de markt. (Belga)

Onze partners