Chevrolet grote afwezige op autosalon

09/01/13 om 11:15 - Bijgewerkt om 11:15

Chevrolet verkocht in 2012 ruim 15 procent meer auto's dan het jaar voordien en was zowel in absolute cijfers als in marktaandeel de sterkste stijger onder de volumemerken.

Chevrolet grote afwezige op autosalon

© Belga

Chevrolet heeft een uitstekend jaar achter de rug. Het Amerikaanse dochterbedrijf van General Motors verkocht in 2012 ruim 15 procent meer auto's dan het jaar voordien en was zowel in absolute cijfers als in marktaandeel de sterkste stijger onder de volumemerken. Managing director Wilfried Liekens over dit succes: "Chevrolet plukt nu de vruchten van de uitbreiding en modernisering van zijn gamma. De voorbije 18 maanden hebben wij 10 nieuwe modellen op de markt gebracht en hebben wij ons aanbod aan benzine- en dieselmotoren uitgebreid. De Aveo is onze bestseller."

Opvallende vaststelling: de sterkste stijger is niet aanwezig op het Autosalon van Brussel. Dat vraagt om een woordje uitleg. Wilfried Liekens: "De editie 2013 is voorbehouden aan lichte bedrijfswagens en vrijetijdsvoertuigen. Het betreft segmenten waarin Chevrolet niet of nauwelijks is vertegenwoordigd. Daarom geven wij er de voorkeur aan om niet te investeren in een stand op het salon maar om die middelen te converteren in attractieve klantvoordelen bij onze dealers. Dat biedt ons de mogelijkheid om uiterst scherpe nettoprijzen aan te bieden en dat voor het complete gamma. Chevrolet staat voor 'value for money' en wij willen dat graag zo houden."

Chevrolet beschikt over een vrij compleet modellenaanbod, gaande van de trendy citycar over de kleine praktische gezinswagen tot de veelzijdige stationwagon en stijlvolle middenklasse sedan.

Chevrolet's nieuwe vlaggenschip is de imposante Malibu, een hebbeding voor aanhangers van de American way of life. Tenslotte nog dit: de nieuwe 1.4 liter benzinemotor is voortaan leverbaar in de Orlando en Cruze. Bovendien pakt Chevrolet uit met een nieuw infotainmentsysteem en een specifieke navigatie app 'Engis Bringo'.

Onze partners