Caterham Seven Spirit gaat terug naar de sixties

05/10/16 om 13:42 - Bijgewerkt om 13:45

Bron: Belga

Caterham voegt een nieuwe variant toe aan zijn aanbod tweezitsroadsters: de Seven Sprint, die volledig de vintagekaart trekt.

Caterham Seven Spirit gaat terug naar de sixties

Caterham Seven Spirit gaat terug naar de sixties © BELGA

De originele Caterham Seven Sprint moest eigenlijk al in de jaren 1960 op de markt gekomen zijn, maar raakte nooit verder dan de tekentafel. Volgend jaar viert de Britse sportwagenconstructeur echter zijn 60ste verjaardag en voor die gelegenheid wordt de Seven Sprint alsnog van onder het stof gehaald én zelfs gecommercialiseerd. Dit model was reeds te bewonderen op de Goodwood Revival in september. De Seven Sprint komt binnen enkele maanden op de markt en kan nu al besteld worden. De prijs bedraagt 27.995 pond (ca. 32.000 euro).

Als basis diende het instapmodel uit het gamma, de Caterham Seven 160 met zijn smal koetswerk die wordt aangedreven door een Suzuki driecilinder van 80 pk. De Seven Spirit onderscheidt zich in de eerste plaats door zijn "historisch" kleurenpalet, gebaseerd op de tinten uit de jaren 1960. Het chassis is grijs gelakt, terwijl de ophanging en de rolkooi geïnspireerd zijn op het originele model, de Lotus Seven van Colin Chapman. Verder zullen ook de kleine achterlichten, de gepolijste uitlaat en andere fraaie details de oldtimerliefhebbers kunnen bekoren. Witte velgen, een houten stuurwiel, klassieke Smiths-tellers en een roodlederen interieurbekleding maken het nostalgische plaatje compleet. De Caterham Seven Sprint wordt steeds op bestelling, volledig met de hand geassembleerd, zoals in de beginjaren van het merk.(Belga)

Onze partners