CarAmigo bestaat één jaar

20/06/16 om 16:35 - Bijgewerkt om 16:35

Bron: Belga

CarAmigo werd een jaar geleden gelanceerd. Deze online marktplaats voor autoverhuur tussen particulieren werkt volgens het principe van de deeleconomie en telt vandaag ruim 500 wagens en meer dan 5.000 leden.

CarAmigo bestaat één jaar

CarAmigo bestaat één jaar © BELGA

CarAmigo wil op een sociaal bewuste, ecologische manier een auto ter beschikking stellen, zonder de nadelen en de kosten ervan. Op één jaar tijd schreven bijna 5.000 gebruikers-bestuurders zich in om van het autodelen te genieten en gebruik te maken van de ruim 500 auto's die op CarAmigo.be ter beschikking staan. Een auto bezitten kost namelijk heel wat geld: verzekeringen, afschrijving van de aankoop, belastingen, inverkeerstelling, kost voor parkeerplaats of een garage... In totaal bedraagt de maandelijkse kost van een auto al snel 350 euro of meer dan 4.000 euro per jaar!

Daarom beslissen meer en meer mensen om geen eigen auto meer aan te schaffen en eerder een auto te huren wanneer het echt nodig is. Eigenaars gebruiken hun eigen auto in vele gevallen minder dan 5% van de tijd, en vaak blijven wagens dagenlang stilstaan. Hun auto uitlenen of verhuren is voor die eigenaars dan ook een interessante optie. Het bedrijf Sharonomy kwam op het idee om CarAmigo.be te lanceren, het eerste Belgische platform voor autodelen onder particulieren. Sinds juni 2015 maakt dit originele, innoverende concept het mogelijk om tegen een vergoeding zijn eigen auto te delen of 'aan autodelen te doen' wanneer men zijn auto niet gebruikt. Autodelen is niet te verwarren met carpoolen. Bij carpoolen worden de verplaatsingskosten met één of meerdere personen gedeeld. De eigenaar blijft de bestuurder van het voertuig. Bij autodelen worden de sleutels van de auto aan de gebruiker overhandigd, die als derde de auto volledig ter beschikking krijgt. De gebruiker-bestuurder beschikt dus over een auto die hij slechts bekostigt wanneer hij hem gebruikt. Voor de rest van de tijd wordt de auto door zijn eigenaar of door andere leden van CarAmigo gebruikt.(Belga)

Onze partners