Cadillac toont twee modellen voor Europese markt

06/07/16 om 20:20 - Bijgewerkt om 20:20

Bron: Belga

Cadillac is nog steeds actief op de Europese markt en toont twee nieuwe modellen. Om te beginnen lanceert de GM-dochter de CT6 en dat is het grootste berlinemodel van het Amerikaanse luxemerk. Met de XT5 tonen ze hun eerste crossover. Beide modellen moeten vanaf 5 september bij de Europese dealers staan.

Cadillac toont twee modellen voor Europese markt

Cadillac toont twee modellen voor Europese markt © BELGA

Hoewel het aantal verkooppunten in ons land erg beperkt is, blijft het merk aanwezig via een Europese structuur. Na het faillissement van de Nederlandse invoerder Kroymans staat de Cadillac-verkoop ook in ons land op een laag pitje. Of de lancering van de twee nieuwe modellen hierin verandering zal brengen, moet de toekomst uitwijzen. De nieuwe Cadillac CT-6 past zich wel aan de Europese context aan, want naast de 3.0 twin turbo V6-motor (404 pk) en een 3.6 liter V6 (335 pk), bestaat er ook een bescheidener tweeliter turbomotor op benzine die aan een achttrapsautomaat wordt gelinkt. Die achterwielaandrijver levert een verdienstelijke 265 pk.

Deze CT6 wil meespelen in het premiumsegment van de Mercedes S, de Audi A8 en de BMW 7. Prijzen starten vanaf 73.500 euro. De XTY5 houdt het midden tussen een break op hoge poten en een SUV met een vrij lage daklijn. Deze crossover wil vooral lichter en compacter zijn dan de corpulente Escalade (full size Cadillac SUV, nvdr.). Ook hier is er keuze uit een V6 benzinemotor en een tweeliter turbo op benzine. De basisversie is er al vanaf 48.800 euro en dieselversies staan niet op het programma.(Belga)

Onze partners