Bultaco maakt comeback met hybride tweewieler

15/04/16 om 11:19 - Bijgewerkt om 11:19

Bron: Belga

Het Spaanse motorfietsmerk Bultaco is terug van weggeweest en maakt zijn comeback met een hybride tweewieler die met zuivere spierkracht of met elektriciteit kan worden aangedreven, ofwel met een combinatie van beide.

Bultaco maakt comeback met hybride tweewieler

Bultaco maakt comeback met hybride tweewieler © BELGA

Dit hybride "Moto-Bike"-concept heeft een mechanisch gedeelte dat beroep doet op negen versnellingen plus overdrive, en een elektrisch gedeelte met een lithium-ionbatterij van 1,3 kWh en een krachtige motor van 2,0 kW en 60 Nm, die net als bij een motorfiets gedoseerd wordt met een gashendel. Deze symbiose tussen trappen en 'gas geven' biedt de rijder totale controle over de aandrijving en staat borg voor ongekend rijplezier. Drie verschillende rijmodi laten de bestuurder toe zelf te bepalen hoeveel elektrische ondersteuning hij wil gebruiken. In de Sport-modus geeft de motor zijn volledige vermogen, in de Tour-modus is dat 1,5 kW en in de Eco-modus 0,8 kW. In het laatste geval kan het rijbereik oplopen tot 100 km. De batterij laat zich in slechts 15 seconden demonteren en kan in 3 uur volledig worden opgeladen.

Het eerste model dat gecommercialiseerd wordt, de Brinco R, is een offroad 'moto-bike', een kruising van een high-end aluminium mountainbike met een elektrische crossmotor, inclusief schijfremmen en een verstelbare voor- en achtervering. Starten gebeurt met behulp van een kaart of een speciale armband. Via de Bultaco-app voor smartphones krijgt de gebruiker toegang tot heel wat rijgegevens, waaronder ook geolocatie. Later in het jaar volgen andere modellen die zich meer tot dagelijks gebruik lenen. Bultaco opent weldra de eerste verkooppunten in ons land in Brussel en Antwerpen.(Belga)

Onze partners