BMW X2 concept gaat op zoek naar rijplezier

29/09/16 om 18:35 - Bijgewerkt om 18:38

Bron: Belga

SUV-modellen blijven het goed doen en daarom lanceert elk zichzelf respecterend constructeur ze in alle maten en vormen. BMW toont ons in Parijs zijn jongste concept in dit genre, de X2.

BMW X2 concept gaat op zoek naar rijplezier

BMW X2 concept gaat op zoek naar rijplezier © BELGA

Op dit ogenblik gaat het om een studiemodel en hoewel hij in de vierwielaangedreven X-familie past, kiest BMW voor een aparte vormgeving. Ondanks de hogere gordellijn blijft de daklijn vrij laag zodat de coupévorm (eigen aan de pare BMW-modellen) behouden. De X2 Concept oogt ook breed, met de brede nieren en de grote driehoekige luchtinlaten vooraan. De koplampunits zijn opvallend laag. De C-stijl staat ook erg naar voor, wat het coupégevoel nog versterkt. De concept staat momenteel op grote 21-duimsvelgen.

Ook achteraan oogt de X2 bijzonder met de L-vormige lichtunits met ledtechnologie, de grote diffuser en de ronde uitlaten die links en recht onderaan in de achterbumper werden geïntegreerd. De C-stijl wordt opgesmukt met een BMW-embleem en de glaspartij op de flanken loopt naadloos door wat het coupégevoel versterkt. Dat geldt ook voor de quasi onzichtbare achterdeuren waarvan de deurhendels in de C-stijl werden geïntegreerd. Vandaag is het te vroeg om uitspraken te doen over concrete productieplannen maar de X2 concept ziet er in elk geval erg geloofwaardig uit. (Belga)

Onze partners