BMW toont bijzonder concept van motorfiets

13/10/16 om 12:10 - Bijgewerkt om 12:13

Bron: Belga

BMW viert dit jaar haar honderdste verjaardag en geeft daarom een kijk op wat de volgende decennia te bieden zullen hebben op vlak van mobiliteit. Eerder zagen we VISION NEXT 100-concepts bij de automerken van de groep, vandaag is de tweewielertak BMW Motorrad aan de beurt.

Met deze "The Great Escape" concept wil BMW aangeven hoe motorrijden er zal uitzien in een geconnecteerde wereld. De conceptbike is volgens de designers ook meteen te herkennen als een BMW-motorfiets omwille van de zwarte driehoekige vorm. Die zien we ook op de klassieke BMW-motorfietsen, voorzien van boxermotoren. Op deze Vision Next 100 zit de bestuurder rechtop zoals op een naked bike.

Wat nog het meest opvalt, is de afwezigheid van een klassiek stuur. Door het flexibel frame kan je het frame via de handgrepen vervormen om van richting te veranderen. Het voordeel is dat de motor bij lage snelheden erg wendbaar is en makkelijk stuurt, maar stijver wordt naarmate het tempo wordt opgevoerd. Qua aandrijving suggereert BMW nog een tweecilinder boxermotor maar in werkelijkheid gaat het om een elektrische motorisatie zonder uitstoot.(Belga)

Onze partners