BMW toont 2002 Hommage Turbomeister

22/08/16 om 10:51 - Bijgewerkt om 10:51

Bron: Belga

Op de Concours d'Elégance van Pebble Beach heeft BMW de 2002 Hommage Turbomeister getoond. De auto borduurt verder op het thema van de legendarische 2002 Turbo, de eerste BMW turboversie die precies 50 jaar geleden op de markt kwam.

Na de wegversie van de 2002 Turbo Hommage die op de Concours d'Elegance van Villa d'Este in mei te zien was, toont het Beierse automerk vandaag op de Concours d'Elegance van Pebble Beach in Californië de circuitvariant in zwart en oranje.

De concept draagt met trots het opschrift "Turbomeister" waarvan het lettertype geïnspireerd is op het logo van Jägermeister, de Duitse likeurfabrikant. Jägermeister sponsorde destijds BMW in de competitie. De concept die in Italië werd getoond maakt ook het verschil met de goudkleurige 20-duimsvelgen en de diverse aerodynamische koetswerkelementen. Deze conceptwagen is gebouwd op de technische basis van de BMW M2. Het is jammer genoeg een uniek exemplaar, want er staat ook in de toekomst geen productieversie op stapel.(Belga)

Onze partners