BMW stelt de M4 DTM Champion Edition voor

17/10/16 om 12:44 - Bijgewerkt om 12:46

Bron: Belga

BMW viert de DTM-titel 2016 van Marco Wittmann met een speciale editie van de M4, die hierbij niet alleen een speciale uitdossing maar ook extra vermogen krijgt.

Het voorbije weekend werd de finale van het Duits toerwagenkampioenschap - Deutsche Tourenwagen Masters (DTM) - verreden. In die strijd tussen Audi, BMW en Mercedes trok het merk uit München dit keer aan het langste eind dankzij Marco Wittmann. De Duitser reed in Hockenheim met zijn RMG M4 een uitgemeten race die hem een tweede DTM-titel opleverde, na zijn eerdere kroon in 2014.

Om dit succes extra in de bloemetjes te zetten, lanceert het Beierse sportwagenmerk een speciale beperkte reeks van de productieversie van de bolide van Marco Wittmann: de M4 DTM Champion Edition. Een hebbeding voor gefortuneerde racefans, want er worden slechts 200 exemplaren van gemaakt, elk voorzien van een prijskaartje van 148.500 euro (in Duitsland).

Als basis werd de M4 GTS gebruikt, waarvan de 3 liter zescilinder dankzij de waterinjectie en andere verbeteringen 500 pk en 600 Nm levert. Hiermee lukt de sprint van 0 tot 100 km/u in slechts 3,8 seconden en kan een topsnelheid van 305 km/u bereikt worden. Verder benadrukken een striping in de kleuren van BMW Motorsport, extra spoilerwerk, specifieke matgrijze spaakvelgen en tal van carbon accenten de exclusieve, sportieve look van deze fraaie BMW M4 DTM Champion Edition.(Belga)

Onze partners