BMW M6 in raceplunje

29/01/16 om 12:13 - Bijgewerkt om 12:13

Bron: Belga

Dit weekend beleeft de BMW M6 zijn racedebuut in de 24 Uren van Daytona. De snelle coupé vervangt vanaf dit seizoen de Z4 in de GT-klasse op de racecircuits.

De circuitracerij schiet dit weekend weer op de gang met de traditionele opener in Florida: de 24 Uren van Daytona. Daar staat BMW in de kijker met de nieuwe raceversie van de M6. In Amerika maakt de M6 GTLM zijn debuut, terwijl de vergelijkbare M6 GT3 de volgende maanden in tal van andere series zal aantreden. Deze bolide ziet er fraai uit en heeft natuurlijk ook voldoende potentieel in huis om een nieuwe smaakmaker te worden in de GT-races.

BMW Team RLL krijgt de eer de gloednieuwe M6 GTLM zijn eerste racekilometers te laten maken en zorgt ook voor een originele decoratie van zijn wagens. Zo legt de nr. 25 de link naar de iconische BMW 3.0 CSL die de 24 Uren van Daytona in 1976 won. Het startnummer 100 op de tweede wagen verwijst dan weer naar de 100ste verjaardag van het merk en de decoratie is heel futuristisch om aan te geven dat BMW nog steeds sterk op de toekomst is gericht. Beide BMW's M6 GTLM van Team RLL doen uiteraard een gooi naar de zege in de GT-klasse tijdens de 24 Uren van Daytona 2016.(Belga)

Onze partners