BMW M4 GTS is DTM safety car

02/05/16 om 07:49 - Bijgewerkt om 07:49

Bron: Belga

BMW is er zeker van in 2016 regelmatig het DTM-peleton aan te voeren, want het Duitse merk levert dit seizoen weer de safety car in het nationale toerwagenkampioenschap.

BMW M4 GTS is DTM safety car

BMW M4 GTS is DTM safety car © BELGA

De BMW M4 GTS is de nieuwe safety car in de DTM 2016. Dit is de wagen die tijdens een neutralisatie van de race (meestal na een ongeval) het circuit wordt opgestuurd om het peloton heetgebakerde piloten netjes in het gareel te houden tot het weer veilig is om opnieuw plankgas te racen. Vorig jaar leverde BMW reeds de M4 met waterinjectie en nu wordt weer een tandje bijgestoken met de gloednieuwe en superexclusieve M4 GTS, waarvan slechts 700 exemplaren gebouwd worden.

Een ideale keuze, want deze versie is al standaard 100% circuitwaardig, met zelfs een rolkooi in het interieur. Het voornaamste onderscheid wordt geleverd met de lichtbalk op het dak en de specifieke bestickering. Het racetempo kan deze 500 pk sterke M4 GTS best aan, want hij spurt in slechts 3,8 seconden van 0 tot 100 km/u en haalt een top van 305 km/u.(Belga)

Onze partners