BMW M4 CS is racemonster voor dagelijks gebruik

20/04/17 om 15:23 - Bijgewerkt om 15:25

Bron: Belga

De M-afdeling van BMW stelt een exclusieve en beperkte serie van de 4 Reeks voor: de M4 CS die de kloof dicht tussen BMW M4 Competition Package en de BMW M4 GTS.

De BMW M4 CS zet een M-traditie verder die in 1988 begon met de lancering van de E30 M3 Evolution. In deze versie ontwikkelt de zescilinder-in-lijn 460 pk en een koppel van 600 Nm (+ 50 Nm), en brengt die power op de achterwielen via de automatische M-DCT met dubbele koppeling. Deze potente M4 CS piekt op 280 km/u (elektronisch beperkt) en spurt van 0 tot 100 km/u in 3,9 seconden.

Het idee is hiermee een hypersportieve M4 uit te brengen die zeer nauw aanleunt bij de raceversie maar nog steeds gehomologeerd blijft voor de openbare weg. Daarvoor doet BMW onder meer beroep op koolstofvezel voor sommige koetswerkonderdelen. Ook werd zijn stroomlijn verder verfijnd om beter door de lucht te klieven en extra stabiliteit bij hoge snelheid te bieden. Het spoilerwerk (vooraan, achteraan en de diffusor) heeft op de M4 CS dus een echte functie en maakt de wagen meteen ook een stuk agressiever en opvallender.

In het interieur overheersen leder en alcantara, terwijl de kunststof deurpanelen voor de juiste "racesfeer" zorgen. De weg naar je favoriete circuit vind je bovendien moeiteloos dankzij het GPS-systeem, terwijl een hoogwaardige hifi en een airco toch nog voor het nodige comfort aan boord zorgen. Aan deze verrukkelijke en exclusieve BMW M4 CS hangt zoals verwacht een prijskaartje dat zowaar nog indrukwekkender is dan de geleverde prestaties: 122.000 euro. (Belga)

Onze partners