BMW lanceert hypersportieve M4 GTS

14/04/16 om 15:17 - Bijgewerkt om 15:17

Bron: Belga

BMW brengt een nog sportievere variant uit van zijn befaamde M4. De unieke 700 exemplaren van deze M4 GTS brengen een eerbetoon aan de 30ste verjaardag van de BMW M3.

BMW lanceert hypersportieve M4 GTS

BMW lanceert hypersportieve M4 GTS © BELGA

De BMW M4 GTS doet dus nog beter dan de nochtans gereputeerde en supersportieve M4 Coupé. Daarvoor kreeg hij een 500 pk en 600 Nm sterke krachtbron, een design dat een duidelijke link legt naar de competitie en tal van hightech snufjes om de prestaties te verbeteren. Het is dan niet verwonderlijk dat BMW meteen de rondetijd van 7'28" op de Nordschleife van de Nürburgring naar voor schuift om het potentieel van deze nieuwe getunede versie van de coupé aan te tonen. Dat zegt kenners wellicht genoeg, want dit veeleisende circuit in de Eifel is nog steeds een belangrijke scheidsrechter om het kaf van het koren te scheiden onder de sportieve modellen. De BMW M4 GTS is uitermate geschikt voor het betere circuitwerk, maar blijft nog steeds perfect bruikbaar voor de dagelijkse verplaatsingen, benadrukt men in München.

Deze fraaie bolide spurt van 0 tot 100 km/u in 3,8 seconden en haalt een elektronisch beperkte top van 305 km/u! Geïnteresseerden reppen zich best naar de BMW-verdeler, want BMW M GmbH brengt een beperkte reeks van 700 exemplaren van de M4 GTS uit om de 30ste verjaardag van de M3 te vieren die in 1986 werd gelanceerd. (Belga)

Onze partners