BMW i8 valt in de prijzen

06/06/16 om 17:33 - Bijgewerkt om 17:33

Bron: Belga

De BMW i8 won een 'Engine of the Year Award 2016'. Het plug-in hybride systeem dat deze sportwagen aandrijft valt zo voor de tweede keer op rij in de prijzen in zijn categorie in deze prestigieuze wedstrijd.

Vorig behaalde BMW een overwinning in de algemene klassering en nog eens twee klassezeges in de "International Engine of the Year Awards" voor het aandrijfsysteem van de hybride i8. Ook dit jaar viel de sportieve hybride weer in de prijzen in zijn klasse die voorbehouden is aan voertuigen met een motor met een cilinderinhoud tussen 1,4 en 1,8 liter.

De BMW i8 maakt gebruik van een compacte driecilinder turbobenzine die 231 pk ontwikkelt en de achterwielen aandrijft. Daarnaast produceert de elektromotor 131 pk's die naar de vooras geleid worden, waarmee de i8 in feite een vierwielaangedreven auto is, met de voordelen die dit concept oplevert voor de rijveiligheid, de tractie en de rijdynamiek. De hybride aandrijving verzekert een rijbereik van 37 km en een topsnelheid van 120 km/u in de elektrische modus. Toch biedt de i8 met zijn twee motoren zeer sterke sportieve prestaties met een sprint van 0 tot 100 km/u in 4,4 seconden, terwijl het verbruik niet hoger ligt dan dat van een kleine stadswagen.(Belga)

Onze partners