BMW belooft zelfrijdende auto tegen 2021

01/07/16 om 18:22 - Bijgewerkt om 18:22

Bron: Belga

BMW Group, Intel en Mobileye gaan een open platform ontwikkelen zodat de volgende generatie autonoom rijdende auto's een stuk veiliger zullen zijn. De drie bedrijven willen een aantal zaken gaan standaardiseren zodat meerdere spelers toegang krijgen tot dezelfde data.

BMW belooft zelfrijdende auto tegen 2021

BMW belooft zelfrijdende auto tegen 2021 © BELGA

Precies door die samenwerking wil men het proces om autonoom rijdende auto's op de markt te brengen, danig versnellen. De constructeur kleeft er ook een datum op want het is de bedoeling om een autonome auto productierijp te hebben vanaf 2021. Dit BMW iNEXT model zal de basis zijn voor de ganse strategie die de fundamenten moet leggen om autonoom rijden breed te verspreiden. Zo moet de zelfrijdende auto meer worden dan een oplossing voor de snelweg. Hij moet ook in een stedelijke omgeving volledig zelfstandig kunnen rijden.

Via doorgedreven technologie moet de auto ook veiliger kunnen worden dan met een klassieke bestuurder. De bestuurder moet zijn handen van het stuur kunnen halen. In een volgende stap (level 3) hoeft hij ook niet langer naar het verkeer te kijken en uiteindelijk moeten we naar de "mind off"-situatie (level 4) evolueren waarbij de inzittenden van de wagen zich volledig kunnen ontspannen en niet langer met het verkeer hoeven bezig te zijn. In de laatste fase (level 5) hoeft er niet langer een bestuurder in de auto te zitten. Mobileye is de partner die voor de nodige sensoren zal zorgen om de omgeving te digitaliseren. Intel moet voor de nodige connectiviteit tussen de diverse componenten zorgen en voor rekenkracht om een en ander snel te laten functioneren.(Belga)

Onze partners