BMW 2002 Hommage brengt nostalgie

25/05/16 om 09:46 - Bijgewerkt om 09:46

Bron: Belga

BMW heeft dit jaar weer een heel speciale auto gemaakt voor het Concorso d'Eleganza Villa d'Este om hulde te brengen aan één van de belangrijkste modellen in zijn geschiedenis, de 2002 Turbo.

De BMW 2002 Hommage eert in de eerste plaats de fraaie techniek achter de BMW 2002 turbo van weleer en verbeeldt die in een opvallende, eigentijdse ontwerpstudie. Dit is geen toeval, want net 50 jaar geleden werd de 2 Reeks gelanceerd die een belangrijke basis legde voor het hedendaagse succes van het Beierse automerk.

Een bijzondere versie was de sportieve 2002 Turbo, die als één der eerste Europese seriewagens uitpakte met geavanceerde turbotechnologie en daarmee bijzonder sterke prestaties wist neer te zetten. Hiermee groeide dit model uit tot één van de iconen van BMW en was een eerbetoon na al die jaren zeker meer dan verdiend. Zo ontstond de '2002 Hommage' die enkele belangrijke stijlkenmerken van het oermodel overnam. De meest opvallende zijn de stevige voorspoiler met Motorsport striping en het woord 'turbo' in spiegelschrift. Dit laatste ziet de voorligger in zijn achteruitkijkspiegel en weet zo meteen welke roemruchte bolide er aan zijn bumper kleeft. Als basis voor deze concept car werd wellicht de M2 gebruikt, al werd daar officieel niet over gecommuniceerd door BMW.(Belga)

Onze partners