Bentley toont nieuwe GT Speed en Black Edition

04/04/16 om 19:09 - Bijgewerkt om 19:09

Bron: Belga

Bentley komt met een nog krachtiger versie van de Continental GT. De Continental GT Speed is de snelste en krachtigste variant binnen dit gamma.

Bentley toont nieuwe GT Speed en Black Edition

Bentley toont nieuwe GT Speed en Black Edition © BELGA

Met een topsnelheid van 331 km/u is deze Speed met stip de snelste Bentley die de constructeur vandaag bouwt. Onder de motorkap van deze krachtpatser zit de W12-motor van VW-origine die tot nu toe een slordige 635 pk leverde. De Britse constructeur uit Crewe Heeft de zes liter grote twaalfcilindermotor nog verder verfijnd en voert het vermogen op naar 642 pk. Ook het motorkoppel gaat er op vooruit want hier tekenen we 840 Nm op.

Het belangrijkste aan de update is dat deze trekkracht voortaan beschikbaar is tussen 2.000 en 5.000 omwentelingen. Door dit betere koppelverloop gaan de prestaties er andermaal op vooruit. De sprintoefening van 0 tot 100 km/u klokt de Continental GT voortaan af in 4,1 seconden. Los van de verbeterde GT Speed lanceert Bentley ook een Black Edition van de Continental GT. Die is zowel beschikbaar met het coupé (GT) als met het cabriokoetswerk (GTC). Je herkent deze versie aan de zwarte carbon elementen op het koetswerk en in het interieur.(Belga)

Onze partners