Bentley Flying Spur W12S heeft vleugels

07/09/16 om 20:51 - Bijgewerkt om 20:51

Bron: Belga

Bentley houdt er niet meer mee op nieuwe varianten van zijn (klein) gamma te lanceren. Dit keer krijgt de Flying Spur limousine een stevige vitaminekuur.

Bentley Flying Spur W12S heeft vleugels

Bentley Flying Spur W12S heeft vleugels © BELGA

De Flying Spur W12 S is een van de snelste berlines ter wereld met een topsnelheid van 325 km/u. Om deze snelheid te bereiken, die tegenwoordig eigenlijk nog weinig ter zake doet, doet de Bentley beroep op een tot 635 pk en 820 Nm opgevoerde W12. Daarmee suist de limousine in amper 4,5 seconden van 0 tot 100 km/u. Het vermogen wordt via de vier wielen op het asfalt gebracht zodat tractie niet meteen een probleem is. Daarnaast geniet de wagen ook van een aangepaste ophanging en stabiliteitscontrole.

Bentley verzekert dat de Flying Spur ondanks de sterkere prestaties nog steeds zijn elegantie en dagelijkse bruikbaarheid behoudt. De stilisten hebben niet teveel geraakt aan de massieve lijn van de limo en voegden er slechts enkele sportieve en aerodynamische details aan toe, net voldoende om de indruk van de geweldige potentie te bekomen. Die wordt onder meer bekomen door de grote 21"-velgen met vijf spaken in zwarte gloss-lak. Uiteraard is ook deze Bentley Flying Spur W12S uiterst volledig uitgerust met zowat alles wat zijn eigenaar kan wensen, binnen de grenzen van het mogelijke.(Belga)

Onze partners