Bengala introduceert de Caballeria

12/10/16 om 12:07 - Bijgewerkt om 12:08

Bron: Belga

De merknaam Bengala zegt u wellicht niet veel. Het is een Spaanse autodesigner die een nieuw "Privilege Program" introduceert waarbij exclusieve auto's verregaand worden geïndividualiseerd. Bengala Automotive stelde zopas de Caballeria voor.

Bengala introduceert de Caballeria

Bengala introduceert de Caballeria © BELGA

Deze bolide is gebaseerd op de Ferrari F12, maar ziet er een stuk agressiever uit en lijkt wel geïnspireerd op Ferrari's huiseigen GT3-afgeleiden. Het koetswerk wordt volgens de afspraken met de klant volledig van carbon vervaardigd en oogt bijzonder sportief.

Bengala maakt voor het eerst een reeks van 10 voertuigen die overal ter wereld zullen worden geleverd. De klanten worden op hun wenken bediend omdat Bengala ingaat op al hun eisen. In die zin is elk voertuig een uniek stukje design en engineering. "Slechts tien individualisten zullen van deze Bengala F12 Caballara kunnen proeven, aldus het designhuis.

Tegen de zomer van 2017 zullen alle geplande exemplaren gebouwd zijn. Bengala heeft de gewoonte om elk project tot vijf tot tien exemplaren te beperken en werkt in principe één project af per jaar.(Belga)

Onze partners