Belgische Ferrari-dealer laat unieke F12 bouwen naar model uit 1964

Ferrari F12 Berlinetta © Knack.be

De Belgische officiële dealer van het luxesportwagenmerk Ferrari, Francorchamps Motors, heeft een uniek exemplaar van de Ferrari F12 Berlinetta laten bouwen als eerbetoon aan de 250 GTO die de autorace Tour de France won in 1964. De wagen is te zien tijdens de Dream Cars tentoonstelling op het autosalon van Brussel en zal ook door Ferrari op het belangrijke autosalon van Genève getoond worden.

De auto, waarvan er door Ferrari slechts één enkel exemplaar gebouwd wordt, kreeg precies dezelfde kleur – het grijze Argento Auteil – en gele streep over de motorkap als de wagen destijds in 1964. Ook de kleuren van de interieurbekleding werden gereproduceerd.

Belgische Ferrari-dealer laat unieke F12 bouwen naar model uit 1964
© Knack.be

Deze unieke ‘F12 Berlinetta Tour de France 64‘ is behalve te bekijken ook te koop. Inclusief de zowat 100.000 euro aan aanpassingen, ligt het kostenplaatje van de auto om en bij de 400.000 euro.

Ferrari bouwde vorig jaar een 7.000-tal wagens. Het huidige 8 cilinder-gamma omvat de CaliforniaT, en de 458 Italia, Spider, Speciale en Aperta. De 12 cilinder-modellen zijn de F12 Berlinetta en de FF. (Belga)

Belgische Ferrari-dealer laat unieke F12 bouwen naar model uit 1964
© Knack.be

Ook opnieuw aanwezig tijdens de Dream Cars tentoonstelling is Imperia, de Luikse fabrikant van een hybride sportwagen. Imperia heeft ondertussen een vijftal stuks van zijn GP verkocht en hoopt binnen vijf jaar tot een productievolume van 200 wagens per jaar te komen.(Belga)

Partner Content