Belgisch racefietsenmerk Jaegher kiest resoluut voor stalen frames

08/01/13 om 15:19 - Bijgewerkt om 15:19

Jaegher, een nieuw Belgisch topmerk van op maat gemaakte koersfietsen, kiest resoluut voor staal in plaats van carbon of aluminium. "We willen fietsframes voor het leven maken."

Belgisch racefietsenmerk Jaegher kiest resoluut voor stalen frames

© jaegher.com

Jaegher staat van 11 tot en met 14 januari op het Salon voor Lichte Bedrijfsvoertuigen, Vrijetijdsvoertuigen en Tweewielers in Brussels Expo. Meer info: www.autosalon.be

Jaegher, een nieuw Belgisch topmerk van op maat gemaakte koersfietsen, kiest resoluut voor staal in plaats van carbon of aluminium. "We willen fietsframes voor het leven maken."

Jaegher, een onderneming van vijf jonge vennoten, maakt racefietsen voor op de weg, voor de piste en voor het veld. De modellen zijn genoemd naar types van straaljagers: Phantom, Interceptor, Ascender, Raptor Pistier en Falcon. Dat laatste model, aangepast voor cyclocross, wordt op het autosalon onthuld.

Alle modellen hebben één ding gemeen: 100 procent Belgisch topmaatwerk in de nieuwste generatie van staal.

Topstaal

Met de keuze voor staal zwemt Jaegher in tegen de stroom van carbon- en aluminiumfietsen. "Mensen associëren staal met zware stadsfietsen, maar ons staal is een 'high-end' product," legt Steven, een van de vennoten, uit. "De samenstelling is veranderd, de legering en de dikte van de buizen is anders dan vroeger. Dit staal is een volwaardig product en weegt toch niet veel meer dan carbon."

Het gewicht van een frame is trouwens overroepen, vinden ze bij Jaegher. "Het wordt gehypet omdat het meetbaar is, maar een lichter frame doet je niet beter fietsen. Het allerbelangrijkste is de positie. Vaak zie je wielertoeristen met peperdure fietsen, waar ze dan fout opzitten."

Duurzaam en ecologisch

Staal biedt volgens het Jaegherteam ook meer comfort, is duurzaam en vangt veel beter schokken op dan carbon, dat gemakkelijker breekt en verslijt. Steven: "Bovendien is staal milieuvriendelijker, want het is volledig recycleerbaar wanneer het toch stuk zou gaan."

"Toch willen we echt geen anticarbonverhaal brengen," benadrukt hij. "We zijn gewoon overtuigd van ons eigen product, een goed en eerlijk product waarmee we willen ingaan tegen de wegwerpcultuur. We willen fietsframes voor het leven maken." In dat opzicht kiest Jaegher ook bewust voor een strak en tijdloos design, in plaats van moderages in typografie.

Belgisch topmaatwerk

Uniek is dat Jaegher een 100 procent Belgisch product is. Staal laat, in tegenstelling tot carbon, toe om frames volledig op maat te maken. Van het opmeten over het ontwerp en tot het lakwerk en de montage: alles gebeurt in het atelier in Ruislede. Vergelijk het met een maatpak: geen enkel frame is hetzelfde. De kleur van het frame en de vork, de quote die er in het klein wordt opgelakt, de wielen en het zadel: alles kan volgens persoonlijke smaak worden gekozen. Jaegher kiest daarbij enkel voor topmerken als Fizik (zadels) en Challenge (banden).

Steven: "Klanten hebben bij ons een vrije keuze, zolang die maar aan onze eisen voldoet". Dat ze bij Jaegher overtuigd zijn van hun product, bewijst de levenslange garantie op de frames.

Wie alle modellen en kleuren in het echt wil bewonderen, kan dat in Atelier Jaeghers in Ruiselede (op afspraak). Meer te weten komen en/of fietsen bestellen kan op Jaegher.com.

Lees meer over:

Onze partners