Autoverkoop stijgt, motoren verliezen terrein

01/07/16 om 19:35 - Bijgewerkt om 19:35

Bron: Belga

De voorbije maand juni werden 55.173 nieuwe personenwagens ingeschreven en dat is een stijging van 11,8 % vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Het is reeds de vijfde opeenvolgende maand dat het aantal inschrijvingen van nieuwe auto's toeneemt.

Autoverkoop stijgt, motoren verliezen terrein

Autoverkoop stijgt, motoren verliezen terrein © BELGA

Over de eerste jaarhelft zien we een toename met 7,3% van de verkoop. Ondertussen is het "saloneffect" stilaan uitgewerkt. Volgens Febiac, de Belgische Automobiel- en Tweewielerfederatie, is dit deels te wijten aan een vervangingscyclus van auto's die in het recordjaar 2011 werden ingeschreven en vandaag worden vervangen. Ook de markt van de lichte vrachtwagens doet het goed want daar zagen we afgelopen maand een stijging in de verkoop met een forse 22%. Over de eerste 6 maanden van 2016 gaat het om een toename van 10%.

Het slechts weer heeft duidelijk een invloed op de verkoop van tweewielers want hier viel de markt terug met 13,3%. Over gans 2016 is er toch een kleine toename met 4,8%. Renault is nog steeds het best verkopende automerk met een marktaandeel over 2016 van ruim 10%. De constructeur wordt op de voet gevolg door VW (9,5%). Op de derde stek zien we BMW als eerste premiumspeler (7,3 %), op de voet gevolgd door Peugeot en Opel. Audi (6%) en Mercedes (5,9%) volgen op de 6de en de 7de plaats. Hyundai (4%) staat op de 10de plaats en is het enige niet-Europese merk in de top 10. Bij de motoren staat Honda op kop, gevolgd door BMW, Yamaha en Piaggio (Vespa). (Belga)

Onze partners