Autoverkoop blijft stabiel

03/10/17 om 13:01 - Bijgewerkt om 13:03

Bron: Belga

De autoverkoop kende in september een lichte terugval, maar over het hele jaar bekeken is de tendens positief. Volkswagen blijft het populairste merk.

Autoverkoop blijft stabiel

Autoverkoop blijft stabiel © BELGA

Febiac maakte zopas de statistieken van de inschrijvingen van nieuwe personenwagens in september bekend. Met 40.895 eenheden vallen ze slechts 2% lager uit dan de recordcijfers uit 2016 voor die maand. Na 9 maanden in 2017 situeren de registraties van nieuwe auto's zich 2,6% boven de cijfers van dezelfde periode vorig jaar. Een resultaat dat de autobranche het laatste trimester van 2017 met vertrouwen tegemoet doet gaan, stelt Febiac. In september was Volkswagen eens te meer het populairste merk gevolgd door Opel en BMW. In de gecumuleerde tabellen van 2017 is VW eveneens koploper voor Renault en BMW.

Het segment van lichte vrachtvoertuigen blijft het ook goed doen. De inschrijvingen afgelopen maand scoorden 7,5% hoger, terwijl het samengetelde resultaat 13,2% hoger uitkomt. Het contrast dat in augustus de markt van zware vrachtvoertuigen kenmerkte, blijft ook in september aanwezig. De vrachtvoertuigen tot 16 ton noteren een zeer grote vooruitgang (+54,5%), terwijl de voertuigen boven 16 ton een terugval laten optekenen van -25,6%.

Wat de gemotoriseerde tweewielers betreft, maken de inschrijvingen van bromfietsen een fikse forse sprong voorwaarts, maar zijn de cijfers bij de motorfietsen 24,7% lager in september, waardoor het samengetelde resultaat dit jaar 8,2% lager uitkomt.(Belga)

Onze partners