Autosalon van Brussel promoot de fiets

29/11/12 om 14:01 - Bijgewerkt om 14:01

Na een afwezigheid van meer dan tien jaar wordt tijdens het komende autosalon van Brussel opnieuw een fietssalon georganiseerd.

Autosalon van Brussel promoot de fiets

© Belga

Paleis 2 zal tijdens de 91ste editie van het salon gewijd worden aan de expo "Fiets & Zo". Het autosalon van Brussel vindt plaats van 11 tot en met 20 januari 2013.

Zoals steeds in de onpare jaren gaat de aandacht van het salon in 2013 naar de lichte bedrijfsvoertuigen, vrijetijdsvoertuigen en tweewielers. Als belangrijkste nieuwigheden kondigt organisator Febiac de terugkeer van een fietssalon aan en extra aandacht voor animatie en beleving.

Vier dagen

"Fiets & Zo" wordt georganiseerd tijdens de eerste vier dagen van het salon, van 11 tot 14 januari.

Febiac wil met de fietsexpo, waarvan Eddy Merckx het peterschap op zich nam, niet enkel de nadruk leggen op de fietssport, maar ook "op vrijetijd en ontspanning, op lifestyle en op mobiliteit en milieu". Zowel traditionele als elektrische fietsen zullen getest kunnen worden op een overdekt parcours.

Belgische juweeltjes

"Onze doelstelling met het fietssalon is meervoudig: allereerst willen we de fietsmogelijkheden in ons land in de kijker zetten, terwijl we ook de Belgische juweeltjes uit de fietssector willen helpen promoten", aldus salondirecteur Pierre Hermant.

Het fietssalon werd destijds afgevoerd omdat de duurtijd van het autosalon te lang bleek voor de fietsexposanten. Daarom wordt het fietssalon nu beperkt tot vier dagen. (Belga/TE)

Tickets voor het autosalon kosten 13 euro aan de kassa of via www.autosalon.be. Kinderen jonger dan 6 jaar mogen gratis binnen, kinderen tussen 6 en 12 jaar betalen 7 euro. Een groepskaart voor tien personen kost 80 euro. Het "kleine" salon van 2011 lokte 360.000 bezoekers, het "grote" van 2012 562.000. Voor de komende editie mikt Febiac op 300.000 tot 350.000 bezoekers.

Lees meer over:

Onze partners