Autosalon kent succesvolle start ondanks sneeuw en veiligheidscontroles

18/01/16 om 09:39 - Bijgewerkt om 10:22

Het Auto- en Motorsalon van Brussel is goed gestart, ondanks de sneeuw van afgelopen weekend en ondanks de strenge veiligheidscontroles.

Autosalon kent succesvolle start ondanks sneeuw en veiligheidscontroles

Autosalon 2016 © KVDA

Sinds donderdag 14 januari en nog tot en met zondag 24 januari zijn de deuren van het 94e Auto- en Motorsalon in de paleizen van Brussels Expo geopend voor het grote publiek. Na de eerste drie dagen, dus tot en met zaterdag, registreerde organisator Febiac reeds 133.933 bezoekers, slechts een duizendtal minder dan op hetzelfde ogenblik tijdens het vorig 'groot' salon van 2014 (134.998). Het salon klokte toen af op 585.000 bezoekers.

Extra controle

De extra maatregelen die Febiac naar aanleiding van het verhoogde dreigingsniveau heeft getroffen om zowel de veiligheid van de bezoekers als hun comfort in de hoogst mogelijke mate te garanderen, worden positief onthaald én verlopen vlot.

Het aantal ingangen is dit jaar beperkt tot twee, maar de wachttijden aan de veiligheidscontroles en de ticketcontrole zijn heel beperkt, hoogstens een paar minuutjes. 'Bovendien beschouwen de meeste bezoekers deze extra controles als geruststellend,' luidt het in een persbericht.

Op maandag 18 en vrijdag 22 januari blijven de Heizelpaleizen open tot 22u, de andere dagen sluit het salon om 19u. (KVDA)

Lees ons dossier Autosalon 2016

Onze partners