Autosalon: Jaar van de waarheid

11/01/11 om 14:43 - Bijgewerkt om 14:43

Van 15 tot 23 januari heeft in Brussels Expo de 89e editie van het autosalon plaats. In oneven jaren focust de hoogmis voor autoliefhebbers op lichte bedrijfsvoertuigen en vrijetijdsauto's.

Autosalon: Jaar van de waarheid

In 2010 werden 550.000 nieuwe auto's in ons land verkocht, een verbetering van het record van 2008. De invoerders tonen zich tevreden, maar bij de dealers is te horen dat zij meer kleine auto's verkopen die een kleinere winst genereren, die niet meer in verhouding staat tot de hoge investeringen in mensen en materiaal.

Voor sommige modellen bedraagt de winstmarge nog amper 150 euro. Daardoor komen almaar meer (kleine) dealers in financiële moeilijkheden en evolueren we naar een verschraling van het aanbod. 2011 wordt het jaar van de waarheid voor de onafhankelijke merkvertegenwoordigers.

Luc Bontemps, gedelegeerd-bestuurder van de Belgische automobielfederatie Febiac, erkent dat de markt profiteert van de ecopremies van de overheid. De federale korting op factuur bij de aankoop van een nieuwe schone auto bedraagt 15 procent voor auto's met een CO2-uitstoot van minder dan 105 g/km en 3 procent voor een CO2-uitstoot tussen 105 en 115 g/km. 'Zowel de economie, de staatsinkomsten als het leefmilieu varen wel bij het systeem. Wij hopen daarom dat een nieuwe regering de ecopremies zal handhaven, in afwachting van een doordacht beleid van 'groene' autofiscaliteit. Vallen de ecopremies weg, dan verwachten we een terugloop van de verkoop, wat de druk op de dealers zal verhogen.'

Beste leerling Met een gemiddelde CO2-uitstoot van 135 g/km voor de nieuw ingeschreven auto's is België de beste leerling van de klas in Europa. Tussen 2007 en 2010 is de gemiddelde CO2-uitstoot van zowat alle segmenten gedaald met gemiddeld 11 procent. De meest uitgesproken evolutie zien we in het segment van de SUV's met bijna 20 procent minder CO2-uitstoot - van 200 g/km in 2007 naar 170 g/km in 2010. Tegen de verwachtingen in kende het Jeeplike-segment de sterkste aangroei: van 7,8 procent in 2007 tot 11,5 procent eind 2010. Die opvallende aangroei wordt verklaard door de verruiming van het aanbod met kleinere, zuinige SUV's.

Volgens Luc Bontemps is de daling van de CO2-uitstoot ook een gevolg van 'downsizing'. Sinds 2007 is de gemiddelde cilinderinhoud van de nieuwe auto's inderdaad verminderd met 4,1 procent. Het fenomeen manifesteert zich het sterkst in de middelgrote en grote segmenten, tussen - 4,7% en - 7,3 procent. Het Jeeplike-segment scoort hier weer het best: de gemiddelde cilinderinhoud daalt er van 2300 cc tot ongeveer 2000 cc. De technologie van de downsizing maakt het mogelijk om de cilinderinhoud van de motoren en de CO2-uitstoot te verminderen én het energierendement te verbeteren, zonder verlies van vermogen en rijcomfort. Vergeleken met veertig jaar geleden verbruiken de auto's nu tot 60 procent minder brandstof, hoewel zij bijna de helft zwaarder zijn geworden door bijkomende, zinvolle veiligheidssystemen.

Blikvangers Het Autosalon van Brussel is een verkoopsalon en dus zijn de meeste merken met een ruim modellenaanbod present in Brussels Expo. De blikvangers zijn de BMW 6 cabriolet, Saab 9-4x Crosser in de categorie vrijetijdswagens naast de nieuwe Audi A6 berline, BMW M1 coupé en Hyundai Genisis Coupé. De Franse merken Peugeot/Citroën en de alliantie Renault/Nissan laten het licht schijnen op hun elektrisch aangedreven modellen die vanaf dit jaar in België te koop zijn.

De salonorganisator heeft trouwens een piste voor elektrische voertuigen aangelegd, naast een off-roadpiste voor 4x4 SUV's voor de bezoekers die zelf eens willen proeven van het rijden op onverhard. De Duitse premiummerken zijn prominent aanwezig met een uitgebreid gamma SUV's, monovolumes, breaks en cabrio's, al valt ook de sterke aanwezigheid op van de Aziatische merken - met een glansrol voor Hyundai met een serie kwalitatief hoogstaande modellen die in Europese designstudio's zijn ontworpen.

Voor het eerst reserveert Febiac een zaal voor ontspannende activiteiten voor bezoekers met kinderen. Luc Bontemps: 'Wij hebben vastgesteld dat de leeftijdsgroep 30-36 jaar ondervertegenwoordigd is, terwijl zij net een belangrijke doelgroep vormt voor breaks en volumewagens. Door onze inspanningen op het onthaal van gezinnen toe te spitsen, willen we meer jonge dertigers naar Brussels Expo lokken.'

Urbain Vandormael

Meer info vindt u op www.autosalon.be

Lees meer over:

Onze partners