We blijven auto's kopen

We blijven auto's kopen

Door de afschaffing van de ecokorting en de verhoging van het voordeel van alle aard (VAA) hoopt de regering enkele honderden miljoenen binnen te halen. De voorspelde implosie van de autoverkoop is uitgebleven.

Alles voor het imago

Alles voor het imago

Autosport is een verkapte vorm van reclame voor het eigen merk. Dat geldt ook voor de sponsoring van andere sporten. Alles is marketing en marketing is alles.

Een occasie vol afval voor Afrika

Een occasie vol afval voor Afrika

De Antwerpse haven is een draaischijf van een louche internationale handel in tweedehands voertuigen. Scheepladingen met elektronisch afval gevulde wrakken verdwijnen richting Afrika, om het continent op te zadelen met ecologische rampspoed.

De prijs van toeters en bellen

De prijs van toeters en bellen

Een navigatiesysteem kost bij het ene automerk 450 euro en bij het andere 2450 euro. Opties en onderdelen variëren vaak enorm van prijs, ook al komen ze van dezelfde producent en zijn er soms nauwelijks kwaliteitsverschillen.

Arm autoland met rijke traditie

Arm autoland met rijke traditie

De automobielindustrie blijft een van de grootste werkgevers van het land. Ook al sloot Opel zijn fabriek in Antwerpen en ook al verhuizen tal van toeleveringsbedrijven hun productie naar groei- en lagelonenlanden, toch stelt de sector direct en indirect nog zo'n 175.000 mensen tewerk.

Dames met een zware voet

Dames met een zware voet

Zeg niet te gauw 't is weer een vrouw. Melissa Debackere en Lara Vanneste, allebei uit West-Vlaanderen, gooien hoge ogen in het internationale rallycircuit. Meer: de autosport is hun leven, hun passie, hun alles. Een gesprek.

Alle ogen gericht op Parijs

Alle ogen gericht op Parijs

Het wordt drummen in Parijs. Nooit eerder waren er zo veel wereldpremières op de Mondial de L'Automobile. De absolute blikvangers zijn de VW Golf en de Renault Clio, bestsellers en sterkhouders van hun merk.