Audi ziet het licht

23/03/16 om 10:13 - Bijgewerkt om 10:13

Bron: Belga

Audi Industrial Design werkt samen met verlichtingsspecialist Occhio aan een collectie huisdesignverlichting 'Sintesi' die in 2017 op de markt komt.

Audi ziet het licht

Audi ziet het licht © BELGA

De led-technologie van Audi gekoppeld aan een exclusief design, dat wordt in de toekomst ook in de woonkamer mogelijk. Tijdens de vakbeurs 'Light + Building' in Frankfurt am Main presenteerden het team van Audi Industrial Design en de fabrikant van designverlichting Occhio uit München hun gezamenlijk ontwikkeld verlichtingsconcept Sintesi. Dit is een modulair verlichtingssysteem waarin de led-technologie van Audi wordt gecombineerd met de creativiteit en expertise op het vlak van licht van Occhio. De designers gebruiken hoogwaardig aluminium in een heel aparte vormgeving, die als het ware een synthese van het DNA van beide merken vormt.

De silhouetten van de Sintesi-lampen zijn smal en elegant. Hun moderne design gaat hand in hand met technische finesse en functionaliteit. Typisch voor de modulaire systemen van Occhio bestaat iedere lamp uit een 'kop' die op verschillende 'bodies' kan worden geplaatst. Een extreem precieze lichtgeleider stuurt het led-licht zo dat het gelijkmatig verdeeld wordt. Het licht wordt direct aan de lampkop in- en uitgeschakeld en gedimd via gebarenbediening. Vanaf 2017 zal de Sintesi-verlichting in de handel verkrijgbaar zijn. (Belga)

Onze partners