Audi toont e-tron Sportback Concept

19/04/17 om 14:07 - Bijgewerkt om 14:10

Bron: Belga

Dit studiemodel geeft een voorproefje van een toekomstige Audi Sportback met een elektrische aandrijving. Het productiemodel is al gepland voor 2019.

Audi toont e-tron Sportback Concept

Audi toont e-tron Sportback Concept © BELGA

De Audi e-tron Sportback Concept is dus meer dan een denkoefening of een opvallende showcar om de designers scherp te houden. Dit concept is volgens het Duitse merk de voorloper van een nieuwe Sportback die bijna in de productiefase zit, aangezien dit model al voor 2019 wordt aangekondigd.

Zoals de naam laat vermoeden gaat het hier om een vijfdeurs met een coupélijn. Maar aangezien de wagen ook iets hoger in de veren staat, zou een crossover-toekomst evenmin vreemd zijn. Het conceptmodel is 4,9 meter lang, 1,98 meter breed en 1,53 meter hoog, en heeft een wielbasis van 2,93 meter en een koffer met een inhoud van 550 liter. Daarmee zou het perfect in het belangrijke C-segment passen.

De aandrijving gebeurt door drie elektromotoren: één op de vooras en twee op de achteras, waarmee dus meteen vierwielaandrijving beschikbaar is. Zij leveren een vermogen van 435 pk, dat met een boostfunctie zelfs kan oplopen tot 504 pk. Daarmee kan de e-tron Sportback in slechts 4,5 seconden van 0 tot 100 km/u spurten. Met het batterijpakket van 95 kWh bedraagt het rijbereik ruim 500 kilometer. Ook het interieur ziet er zeer hightech en futuristisch uit met een strak getekend dashboard met OLED-displays en touchscreens.(Belga)

Onze partners