Audi R8 Spyder klaar voor lentezon

24/03/16 om 10:26 - Bijgewerkt om 10:26

Bron: Belga

Op het Salon van New York zorgt Audi voor een heerlijk lentezonnetje met de lancering van de R8 Spyder, die bloedstollend mooi én razendsnel is.

Audi R8 Spyder klaar voor lentezon

Audi R8 Spyder klaar voor lentezon © BELGA

De R8 V10 Spyder is de verwachte cabriovariant van de snelle coupé van Audi. Het dak boven de hoofden van de inzittenden ruimt net als voorheen plaats voor een stoffen kap, die zich na een druk op de knop in een twintigtal seconden wegplooit, ook al rijdend tot een snelheid van 50 km/u. De Spyder neemt uiteraard de strakkere trekken over van de nieuwe R8 en maakt ook gebruik van de lichtere en stijvere koetswerkstructuur uit aluminium en koolstofvezel. Dankzij extra verstevigingen is de nieuwe R8 Spyder zo'n 50% rigider dan zijn voorganger, wat uiteraard de prestaties en het rijcomfort ten goede komt.

Voor de aandrijving doet R8 V10 Spyder beroep op de bekende atmosferische 5,2 liter die goed is voor 540 pk en 540 Nm. Die power wordt intelligent naar de vier wielen gesluisd via de gerobotiseerde S-tronic zevenversnellingsbak met dubbele koppeling. De prestaties zijn best indrukwekkend met een sprint van 0 tot 100 km/u in 3,6 seconden en een topsnelheid van 318 km/u. De eerste exemplaren van deze fraaie Audi worden deze zomer geleverd.(Belga)

Onze partners