Audi opent fabriek in Mexico

11/10/16 om 08:23 - Bijgewerkt om 08:24

Bron: Belga

Eind september heeft de raad van beheer bij Audi de eerste fabriek in Noord-Amerika ingehuldigd. Die bevindt zich in de stad San José Chiapa in de staat Puebla. Daar zal voortaan de nieuwe generatie Q5 voor alle markten worden gebouwd.

Audi is zo de eerste "premiumconstructeur" die zich in Mexico vestigt. Het land heeft inmiddels 12 vrijehandelsakkoorden gesloten met meer dan 50 landen en volgens Audi biedt het uitstekende economische vooruitzichten. M. Waltl, productiedirecteur bij Audi, stelt dat deze fabriek in Mexico een perfect voorbeeld is van een Audi Smart Factory. "Het is meteen de eerste productiesite die volledig virtueel werd ontwikkeld en opgestart. De volledige productiecyclus werd geoptimaliseerd en de productietijd is 30 procent korter dan wat we tot nu toe gewend waren."

Begin oktober werden meer dan 3.300 plaatselijke arbeiders geëngageerd. In het nieuwe opleidingscentrum worden de medewerkers klaargestoomd voor hun toekomstige functies omdat ze een opleiding op maat krijgen. Inmiddels werden op deze manier ruim 5.300 opleidingen gegeven. Audi heeft meer dan 750 Mexicaanse medewerkers in Duitse fabrieken opgeleid. Ze kregen alleen een ervaren peter om hen te volgen. Om bij Audi Mexico aan de slag te gaan, worden verschillende programma's voorgesteld aan jonge medewerkers. Er zijn 80 opleidingen en je kan jaarlijks afwisselen, er is een stageprogramma en een systeem met studiebeurzen EMA (Estudiantes Mexicanos en Alemania) of het nieuwe Programa de Especialistas voor personen die pas op de arbeidsmarkt komen of al een beetje ervaring hebben. Als de Audi-fabriek van San José Chiapa op kruissnelheid zal draaien, zullen er jaarlijks 150.000 premium SUV-modellen van de band lopen en is er werk voor 4.200 personen. (Belga)

Onze partners