Audi lanceert nieuwe A5 Sportback

07/09/16 om 20:45 - Bijgewerkt om 20:45

Bron: Belga

Zeven jaar na de lancering van de A5 Sportback, stelt Audi nu een nieuwe generatie voor, die direct is afgeleid van de recente A5 Coupé.

Audi lanceert nieuwe A5 Sportback

Audi lanceert nieuwe A5 Sportback © BELGA

De nieuwe Audi A5 Sportback verliest een beetje aan gewicht (85 kg) en wint tegelijk verder aan elegantie. De wagen werd ook wat groter: de interieurruimte groeide met 17 mm, de schouderruimte nam vooraan met 11 mm toe en achteraan is er 24 mm meer knieruimte. De horizontale architectuur van het dashboard versterkt dat ruimtegevoel verder en de tellerpartij is zoals verwacht volledig digitaal (virtual cockpit). De moderne toets ontbreekt niet op de A5 Sportback want het model biedt nagenoeg alles wat op de recente Audi's opdook. De berline is ook praktisch met een koffervolume van 480 liter en een (optionele) automatische sluiting van de elektrisch bediende kofferklep.

De klanten hebben de keuze tussen twee TFSI-benzinemotoren en drie TDI-diesels met een vermogen tussen 190 en 286 pk. Tegenover de vorige generatie zou het benzineverbruik met 22% zijn teruggedrongen, terwijl het vermogen met 17% toenam. Standaard is de A5 Sportback een voortrekker, maar als optie is de Quattro-vierwielaandrijving verkrijgbaar op verscheidene versies en standaard op de 3.0 TDI 286 pk. Tenslotte krijgt de S5 Sportback de TFSI V6 3 liter van 354 pk onder de motorkap.(Belga)

Onze partners