Audi laat uitstekende resultaten optekenen

19/07/16 om 17:29 - Bijgewerkt om 17:29

Bron: Belga

De Duitse VW-dochter Audi verkocht dit jaar wereldwijd al 953.200 auto's. De voorbije maand juni steeg de verkoop met liefst 7,4% en werden 169.000 nieuwe Audi's geleverd.

Audi laat uitstekende resultaten optekenen

Audi laat uitstekende resultaten optekenen © BELGA

Verkoopdirecteur Dietmar Voggenreiter wil die trend ook verderzetten door de portfolio in de nabije toekomst te versterken met bijkomende nieuwe producten zoals de vernieuwde Audi A3, de nieuwe A5 en de marktintroductie van de Q2 in de tweede helft van dit jaar. Over de eerste jaarhelft steeg de afzet met 5,6 procent vergeleken met diezelfde periode vorig jaar. Het merk met de vier ringen deed het opvallend goed op de Europese markt waar voor het eerst de kaap van 450.000 auto's in zes maanden tijd werd doorbroken.

Audi dankt deze cijfers vooral aan de recente lancering van de nieuwe Audi A4 (+12,3%) en de Q7 (+73,6%). In Europa verdubbelde de verkoop van de Q7 vergeleken met de resultaten van 2015. Belangrijke markten hier zijn Duitsland, Italië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk waar voor al de vraag naar TT's groot is. De groei zet zich erg evenwichtig door, verspreid over de verschillende continenten want we zien ook groeicijfers in China, de VS, Canada en Azië-Pacific. (Belga)

Onze partners