Audi investeert komende vijf jaar 22 miljard euro

27/12/13 om 10:54 - Bijgewerkt om 13:51

De Duitse autobouwer Audi gaat tot 2018 ongeveer 22 miljard euro investeren in nieuwe modellen, innovatie en de uitbreiding van het wereldwijde productienetwerk. Het gaat om een recordinvestering voor het merk met de vier ringen.

Audi investeert komende vijf jaar 22 miljard euro

Audi-model op autosalon © Reuters

Zeventig procent van het bedrag is bestemd voor nieuwe modellen en technologie, meldt Audi in een persbericht. Meer dan de helft van het bedrag gaat naar de productievestigingen in Ingolstadt (waar de hoofdzetel gevestigd is) en Neckarsulm.

A1 in Audi Brussels

Audi heeft ook een fabriek in Vorst. Bij Audi Brussels loopt het kleinste model, de A1, van de band. In bedrijfskringen klonk het vrijdag dat Vorst zeker een goede kans maakt om de opvolger van de A1 binnen te halen. Al is die beslissing nog niet gevallen..

De A1 is een succesmodel van Audi. Het instapmodel van de Beierse Volkswagen-dochter werd medio 2010 gelanceerd. Het model zit ongeveer halverwege Audi's normale productiecyclus. Zo zei de Brusselse fabrieksdirecteur Gerhard Schneider eind mei in de krant nog dat Audi Brussels op de nieuwe A1 rekent, al wees hij wel op de stijgende loonkosten als nadeel.

Aanwerven

Audi zegt eveneens te zullen aanwerven in 2014. Zo wil Audi bijvoorbeeld komend jaar 700 jongeren opleiden in Ingolstadt en Neckarsulm. In het persbericht zegt topman Rupert Stadler te mikken op 2 miljoen geleverde wagens. In 213 leverde het bedrijf 1,5 miljoen wagens af.

Enkele weken geleden raakte al bekend dat Audi de Q1 gaat bouwen, een instapmodel voor de SUV-reeks. Die moet in 2016 van de band rollen in Ingolstadt. (Belga/KVDA)

Lees meer over:

Onze partners