Audi bouwt ultieme R8

15/09/17 om 20:14 - Bijgewerkt om 20:17

Bron: Belga

De sportafdeling van het merk met de vier ringen komt met een achterwielaangedreven versie van de R8, de RWS (Rear Wheel Series). De constructeur wil deze versie erg exclusief houden door de productie te beperken tot net geen 1.000 exemplaren.

Audi bouwt ultieme R8

Audi bouwt ultieme R8 © BELGA

Deze versie wordt aangedreven door de centraal gemonteerde V10-motor die ook bij Lamborghini wordt gebruikt. Deze 5,2 liter grote tiencilinder levert 540 pk en ook 540 Nm bij 6.500 opm. Door het differentieel vooraan weg te laten, net als de aandrijfas naar de voorwielen, wordt deze supercar 50 kg lichter en dat opent perspectieven op vlak van prestaties. Deze versie spurt in 3,7 seconden van 0 tot 100 km/u. De Spyder-versie moet een tiende van een seconde prijsgeven.

Het onderstel krijgt ook een specifieke afstelling die driften mogelijk maakt. Dit geeft deze R8 RWS voor een heel ander karakter dan dat van de - doorgaans vierwielaangedreven - snelle Audi-modellen. Ook het ESP werd opnieuw gekalibreerd om de achterwielaangedreven architectuur in combinatie met het gigantische vermogen van deze exoot in goede banen te leiden. (Belga)

Onze partners