Aston Martin V12 Vantage S ook handgeschakeld

11/04/16 om 14:20 - Bijgewerkt om 14:20

Bron: Belga

Om de echte autoliefhebbers te plezieren voorziet Aston Martin nu ook een handgeschakelde versie van de V12 Vantage S.

Aston Martin V12 Vantage S ook handgeschakeld

Aston Martin V12 Vantage S ook handgeschakeld © BELGA

De hedendaagse technologie is verbluffend, maar tegelijk kijken echte autoliefhebbers vaak nostalgisch terug naar de 'oudere' concepten die een nauwere band met de mechaniek en een intenser rijgevoel verzekerden. Dat beseft men ook bij Aston Martin. Vandaar dat de V12 Vantage S naast de gerobotiseerde Sportshift-transmissie nu ook met een goede, oude handgeschakelde zevenversnellingsbak verkrijgbaar is.

Grappig genoeg wordt deze Aston met twaalfpitter zo weer een vreemde eend in de bijt, want tegenwoordig is in bijna alle exotische sportwagens de traditionele schakelpook in het interieur vervangen door schakelpeddels aan het stuur. Uniek is dat de eerste versnelling buiten het H-schakelpatroon ligt, zoals dat vroeger vaak werd gedaan om de meest gebruikte verhoudingen vlot te kunnen activeren. Wat de prestaties betreft, gaat de V12 Vantage S er ook handgeschakeld als een speer van door met een sprint van 0 tot 100 km/u in minder dan 4 seconden en een top van 330 km/u.

Met deze technische vernieuwing krijgt het Vantage-gamma ook een kleine update met enkele cosmetische aanpassingen en een ruimere uitrusting. De eerste leveringen van de V12 Vantage S met de manuele zevenversnellingsbak zijn na de zomer voorzien.(Belga)

Onze partners