Aston Martin GT8: Le Mans-sfeer

18/04/16 om 21:35 - Bijgewerkt om 21:35

Bron: Belga

Aston Martin-liefhebbers zijn tuk op de luxe van hun Britse bolides maar ze hebben ook oog voor het competitie-DNA. Om dat laatste in de verf te zetten, stelt de constructeur haar jongste creatie voor: de Vantage GT8.

David King, directeur van "special projects" en de sportdivisie, stelt het als volgt: "We wilden een auto bouwen die perfect aansluit bij onze competitieprojecten en dan de deelname aan de 24 Uren van Le Mans in het bijzonder. Deze Vantage GT8 is de lichtste, de meest efficiënte en meteen ook de meest performante Vantage. Het is een bijzonder passionele Aston Martin!" Hij is geïnspireerd op de V8 Vantage GTE die in de racerij wordt ingezet.

De GT8 is niet meer of minder dan de straatlegale variant. Het is de krachtigste en de lichtste V8 Vantage die ooit werd gecommercialiseerd. We noteren diverse carbon onderdelen (vooral de stoelen en het dak) en we zien ook aerodynamische elementen en een aangepast onderstel. Alles werd afgesteld op een sportief gebruik, wat deze wagen uitzonderlijke kwaliteiten geeft. De 4,7 liter grote achtcilinder levert 446 pk en komt met een manuele zesbak of een zeventrapsautomaat. Het spreekt dat deze GT8 weinig discreet is maar dat is precies wat de klanten van deze wagen verwachten. De GT8 is ongeveer 100 kg lichter dan de V8 Vantage. Om de wagen voldoende comfortabel te houden voor dagelijks gebruik, lieten de ingenieurs de airco en het infotainment ongemoeid. De enige zorg is dat er slechts 150 stuks zullen worden gebouwd. Elk exemplaar betaal je 207.000 euro en hij wordt pas eind 2016 geleverd. (Belga)

Onze partners