Arteon wordt nieuw topmodel van Volkswagen

02/12/16 om 07:28 - Bijgewerkt om 07:30

Bron: Belga

Volkswagen lanceert volgend jaar een gigantisch modellenoffensief waarmee maar liefst 10 nieuwe (of sterk vernieuwde) varianten op de markt komen. De blikvanger wordt ongetwijfeld deze Arteon die zich boven de Passat aan de top van het gamma zal positioneren.

Arteon wordt nieuw topmodel van Volkswagen

Arteon wordt nieuw topmodel van Volkswagen © BELGA

Volkswagen toont van dit nieuwe model al een eerste schets. Daaruit blijkt dat het om een elegant gelijnde berline met coupé-allures gaat. Zeg maar een opvolger van de Passat CC die zich meteen wat hoger gaat positioneren en dus het VW-gamma bovenaan zal afronden.

De Arteon zal in het voorjaar van 2017 onthuld worden op het Autosalon van Genève, waarna de commercialisering tegen de zomer van volgend jaar van start zal gaan. Veel details zijn nog niet bekend, maar uit de eerste beelden kunnen we toch al opmaken dat de Arteon net als de Passat CC frameloze ruiten krijgt, evenals een led-verlichting rondom en blijkbaar vijf deuren heeft. Deze berline zou ook gebruik maken van het MQB-platform en aangedreven worden door viercilindermotoren op de voor- of alle vier wielen.(Belga)

Onze partners