Als u een superexclusieve Lamborghini Veneno koopt, wordt hij zo geleverd (video)

24/01/14 om 11:00 - Bijgewerkt om 11:04

Een van de meest exclusieve wagens op de planeet, daar hoort een plechtige levering bij. De Amerikaan Kris Singh mocht zijn nieuwe speelgoed maandagochtend ontvangen voor de deur van zijn nieuwe woning in Miami Beach, Florida.

Als u een superexclusieve Lamborghini Veneno koopt, wordt hij zo geleverd (video)

Kris Singh maakt kennis met zijn Lamborghini Veneno © YouTube

Even duiden hoe exclusief deze droomwagen wel is: Lamborghini bouwde de Veneno ter gelegenheid van de 50e verjaardag van het Italiaanse luxemerk. Naast een showmodel zijn er maar drie exemplaren van gemaakt voor verkoop. Het prijskaartje: een duizelingwekkende 4.106.000 dollar ofwel drie miljoen euro. Exclusief btw.

De Lamborghini Veneno wordt aangedreven door een twaalfcilinder 6,5 liter V12 motor. Het chassis is vervaardigd uit met kunststof verstevigd koolstofvezel. Met een vermogen van 750 pk spurt deze supersportwagen van 0 naar 100 km/u in 2,8 seconden met een top van 355 km/u.

Singh is een Lamborghinifan van het eerste uur. 'De 50e verjaardag, daar wilde ik absoluut deel van uitmaken. Toen ik voor het eerst over deze wagen hoorde, heb ik meteen gebeld: "Ik wil die auto". Ik heb hem gekocht zonder hem te zien,' aldus de gelukkige eigenaar.

Nadat zijn nieuwe speeltje afgelopen maandag om 19 uur aan huis geleverd werd op een oplegger en de sleutels aan hem werden overhandigd, reed Singh er mee naar een restaurant om te gaan dineren.

Bekijk de beelden van de levering

Lees meer over:

Onze partners