Afslankprogramma bij Lotus

24/08/16 om 15:31 - Bijgewerkt om 15:31

Bron: Belga

Bij Lotus is het gewicht een ware obsessie. Een nieuw bewijs daarvan wordt geleverd door de nieuwe packs om de Evora verder af te slanken.

Afslankprogramma bij Lotus

Afslankprogramma bij Lotus © BELGA

De Lotus Evora 400 is al niet zwaar, maar de aanhangers van de filosofie van Colin Chapman - light is right - zullen het ermee eens dat alles gedaan moet worden om een wagen lichter te maken. In deze optiek brengt het merk packs op de markt, waaronder het carbon pack. Dat laatste is trouwens standaard voorzien op de exclusieve Evora 410 en draagt ook bij tot de look van de wagen, die door het exotische materiaal meteen chiquer en sportiever voor de dag komt. In totaal laat dit pakket toe 5 kilogram te winnen tegenover de normale onderdelen voor een bedrag van 9.000 euro.

En dat is niet alles, want de eigenaar van een Evora 400 kan nu in de garage ook zijn airco en de achterbank (configuratie 2 + 0) laten verwijderen, waarmee hij nog eens 42 kilogram wint, en dat geheel gratis. Lotus biedt ook nog een lichtere lithium-ion batterij aan, waarvoor ongeveer 1.900 euro wordt aangerekend, en een titanium uitlaat voor ongeveer 7.000 euro. Hiermee wordt de Evora nog eens een tiental kilogram lichter.(Belga)

Onze partners