AC Schnitzer neemt BMW M2 onder handen

03/11/16 om 11:09 - Bijgewerkt om 11:11

Bron: Belga

De beroemde tuner uit Aken nam de pittige BMW M2 onder handen om de bestuurder nog meer sensaties en rijplezier te verschaffen.

AC Schnitzer neemt BMW M2 onder handen

AC Schnitzer neemt BMW M2 onder handen © BELGA

Meer vermogen, meer sportiviteit en minder gewicht, dat zijn de drie sleutelfactoren die Schnitzer gebruikte om de M2 nog scherper te maken. De Duitse tuner voerde eerst en vooral het vermogen van de zescilinder verder op van 370 tot 420 pk. Tegelijk functioneert de krachtbron ook efficiënter dankzij een verbeterde koeling. Potentiële kopers moeten echter niet ongerust zijn over deze ingrepen, want de BMW's die Schnitzer onder handen nam, zijn steeds gedekt door 2 jaar garantie. Verder monteerden de technici van het huis een uitlaatsysteem met een dynamische klep om een zeer sportieve sound te bekomen.

Daarnaast werd ook het rijgedrag verder verbeterd met een ophangingskit die de M2 vooraan 25-30 mm en achteraan 15-20 mm verlaagt. Schnitzer maakte ook uitvoerig gebruik van carbon (voor onder meer de flanken, de voorspoiler en de diffusor) om de gewicht-vermogensverhouding te perfectioneren, terwijl het verfijnde spoilerwerk voor extra grip en stabiliteit bij hoge snelheid moet zorgen. Ook het interieur kreeg een specifieke touch met accenten in kleur, leder en aluminium. Uiterlijk vallen vooral de fraaie 19 of 20" velgen op. Kortom, wie een zeer exclusieve BMW M2 wil, vindt zeker bij Schnitzer zijn gading.(Belga)

Onze partners