91ste autosalon van Brussel opent vrijdag de deuren

10/01/13 om 09:38 - Bijgewerkt om 09:38

Het Brusselse autosalon telt dit jaar vijf Europese en talrijke Belgische premières.

Tickets voor het autosalon kosten 13 euro aan de kassa of via www.autosalon.be. Kinderen jonger dan 6 jaar mogen gratis binnen, kinderen tussen 6 en 12 jaar betalen 7 euro. Een groepskaart voor tien personen kost 80 euro.

De 91ste editie van het autosalon van Brussel opent vrijdag de deuren voor het grote publiek. Voor deze editie van het salon gaat, zoals traditioneel tijdens de onpare jaren, de aandacht naar de lichte bedrijfsvoertuigen, vrijetijdsvoertuigen en tweewielers.

Crisis

Salonorganisator Febiac wist ook deze keer alle paleizen van Brussels Expo te vullen, en dat terwijl in Nederland het autosalon AutoRAI 2013 in Amsterdam geannuleerd moest worden omdat door de crisis te weinig auto-importeurs wilden deelnemen. Sinds de oprichting in 1895 werd de AutoRAI eerder alleen maar tijdens de Wereldoorlogen geannuleerd.

Deze editie wordt tijdens het Brusselse salon, na een afwezigheid van meer dan tien jaar, opnieuw een fietssalon georganiseerd. "Fiets & Zo" vindt plaats gedurende de eerste vier dagen van het salon, van 11 tot 14 januari. Febiac wil met de fietsexpo, waarvan wielerlegende Eddy Merckx het peterschap op zich nam, niet enkel de nadruk leggen op de fietssport, maar ook "op vrije tijd en ontspanning, op lifestyle en op mobiliteit en milieu". Zowel traditionele als elektrische fietsen kunnen getest worden op een overdekt parcours.

Globe of death

Maar ook voor de andere gemotoriseerde voertuigen is er aandacht voor animatie en beleving, met onder meer een 4x4-piste en een piste voor elektrische en hybride voertuigen.

Bij de motorfietsen, in paleizen 1 en 3, zijn voorts ook trial- en stunsthows gepland, waaronder een "globe of death": een grote metalen bol waarin een of meerdere motorrijders halsbrekende toeren uithalen. Daarnaast komt er opnieuw een "Motorbikeparade" en een "Nacht van de Moto", waarbij op zaterdag 19 januari de motorpaleizen geopend blijven tot 22.00 uur.

Voor deze editie mikt Febiac op 300.000 tot 350.000 bezoekers. Het "kleine" salon van 2011 lokte 360.000 bezoekers, het "grote" van 2012 562.000.

Parallel aan het 91ste autosalon van Brussel wordt van 11 tot en met 14 januari 2013 de vakbeurs voor het wegvervoer "Truck & Transport 2013" georganiseerd. Paleizen 11 en 12 van Brussels Expo staan dan vier dagen lang in het teken van het wegtransport.

Tickets voor "Truck & Transport" kosten 25 euro. Bezoekers van de vakbeurs voor het wegtransport krijgen ook toegang tot de overige paleizen van het autosalon.

Lees meer over:

Onze partners