70 hybride werfwagens voor DEME

28/05/16 om 11:17 - Bijgewerkt om 11:17

Bron: Belga

Toyota Belgium heeft, in samenwerking met leasingmaatschappij ALD Automotive, 70 hybride wagens geleverd bij DEME, de Belgische baggeraar met internationale faam.

70 hybride werfwagens voor DEME

70 hybride werfwagens voor DEME © BELGA

Het betreft wagens van het model Yaris Hybride Comfort, die door DEME gekozen werden om het wagenpark te vergroenen. Alain Bernard, bestuurder en CEO DEME verduidelijkt de deal: "In de uitvoering van onze activiteiten integreren we de nieuwste technieken en technologieën. Dat geldt niet alleen voor onze schepen maar ook voor het materieel dat we inzetten op land. Na de aankoop van een reeks hybride graafmachines, vervangen we nu een 70-tal werfwagens door hybride types. De investering kadert in DEME's CO2-emissiebeheer. Door energiebesparing en slim energieverbruik willen we DEME's activiteiten wereldwijd verduurzamen. In dat kader ontvangt DEME als eerste Vlaamse waterbouw- en milieugroep het hoogste certificatieniveau onder de nieuwste normvoorwaarden van de CO2 prestatieladder, een meetinstrument dat de bewustwording rond CO2-verbruik vergroot".

De Yaris Hybride wordt geproduceerd in de Toyota-fabriek van Valenciennes in Frankrijk, net over de grens. Het Japanse merk heeft wereldwijd al meer dan 9 miljoen hybrides verkocht, en is pionier en marktleider op vlak van de hybride technologie.(Belga)

Onze partners