5 nieuwigheden op het autosalon van Brussel

14/01/14 om 07:39 - Bijgewerkt om 07:39

De opvallendste nieuwigheden op het autosalon van Brussel zijn de themastand 'Job on Wheels', een 'I love Pub'- en de 'Connected'-zone en een zomers loungeterras tussen de luxewagens.

5 nieuwigheden op het autosalon van Brussel

© Belga

1.Job on Wheels is een project van sectorfederatie Febiac dat het technische auto-onderwijs moet ondersteunen. In 2012 raakten maar liefst 500 automobieljobs niet ingevuld in België. De stand in paleis 5 van het autosalon moet jongeren warm maken voor een opleiding of een beroep in onderhoud, herstelling of verkoop van voertuigen. Bezoekers van de Job on Wheels-stand kunnen bovendien een exclusief bezoek winnen aan het prestigieuze McLaren Technology Center in het Britse Woking, de geboorteplaats van deze superbolide.

2. Nog in paleis 5 kunnen bezoekers om even op adem komen in de I Love Pub-projectieruimte, een soort bioscoopzaal waar de beste autofilmpjes uit de hele wereld van de afgelopen jaren worden getoond, en de 'Connected Zone', waar bezoekers hun smartphone kunnen opladen, hun e-mail checken of hun ervaringen delen op internet via de gratis wifiverbinding.

3. Even verpozen kan ook in een voor deze tijd van het jaar ongewoon decor in het 'luxepaleis' 12. In het midden tussen de Aston Martins, de Bentley's en de Maserati's, is er vanaf dit jaar een zomers loungeterras met bar. Salonbezoekers kunnen er genieten van een aperitiefje onder een palmboom bij een waterpartij om het grijze winterweer even te vergeten.

4. De alternatieven voor een benzine- en een dieselmotor ontdekken door zelf achter het stuur te kruipen, kan opnieuw op de testpiste voor milieuvriendelijke voertuigen. Uit vrees voor een eventueel winteroffensief is echter beslist om de Eco Test Track voortaan onder te brengen in paleis 2. Er zullen naast elektrische en hybride ook wagens op aardgas getest kunnen worden.

5. Wie eens met eigen ogen wil zien wat er gebeurt met afgedankte auto's, kan dat vanaf dit jaar in paleis 4. Daar zal Febelauto, het Belgische beheersorganisme voor afgedankte voertuigen, op zijn stand - vervaardigd uit autowrakken - live tonen hoe auto's gerecycleerd worden.

Lees meer over:

Onze partners