400 km autonomie voor de Zoe

30/09/16 om 17:21 - Bijgewerkt om 17:24

Bron: Belga

De Renault Zoe krijgt een nieuwe Z.E. 40 batterij waardoor de autonomie toeneemt tot 400 km volgens de NEDC-cyclus. Hij is meteen beschikbaar in het Renault-net.

Renault is op de Europese markt pionier op vlak van elektromobiliteit. De Franse constructeur kan uiteraard niet bij de pakken blijven zitten als concurrenten zoals de Opel Ampera-e en de Tesla Model 3 extra autonomie bieden. Daarom evolueert ook de Zoe en wordt het rijbereik opgetrokken tot 400 km (volgens de NEDC-meetcyclus) door de Z.E. 40-batterij. Dat is het dubbel van bij de lancering en meteen de beste prestatie voor een elektrische auto die vandaag tegen een betaalbaar tarief op de markt is.

Naast deze extra autonomie genieten Zoe-rijders ook van bijkomende connectiviteit en verbeteringen op vlak van uitrusting. Via Z.E.-trip zie je alle publieke laadpunten op het R-Link systeem. Z.E. Pass geeft je de mogelijkheid om de laadbeurt te betalen bij de meeste laadpunten. Met de Z.E applicatie voor de smartphone krijg je een deur tot deur navigatie (vanaf begin 2017). De Renault Zoe met de grotere Z.E. 40 batterij wordt in de Franse fabriek van Flins gebouwd. Deze versie kan je meteen bestellen en wordt nog voor het einde van dit jaar geleverd.

(Belga)

Onze partners