1 miljoen Kangoo's gebouwd in Maubeuge

21/01/16 om 11:23 - Bijgewerkt om 11:23

Bron: Belga

In de productiesite van Maubeuge (Noord-Frankrijk) liep zopas de miljoenste Kangoo (2de generatie) van de band. Deze wagen kwam in 1998 op de markt en werd pas in 2007 vernieuwd.

Vandaag bestaat de Renault Kangoo als bedrijfswagen maar er is ook een ludospace-model afgeleid voor personenvervoer. De bestelwagenvariant voor professionele gebruikers wordt geleverd in drie koetswerklengtes (Kangoo Compact, Kangoo Express en Kangoo Maxi). Er is ook een elektrische versie, de Kangoo Z.E.

In 2015 was de bestelwagen goed voor 64 procent van de totale productie en tot vandaag worden ongeveer 90 procent van de wagens uitgerust met een dieselmotor. 7 procent kreeg een benzinemotor en 3 procent werd voorzien van een elektrische aandrijving. Op de site in Maubeuge wordt ook de Mercedes Citan geassembleerd, een gerebadgede Kangoo met Mercedes-embleem. De miljoenste Kangoo was een blauw exemplaar voor de Japanse markt.

Hoewel Frankrijk, Spanje en Duitsland de belangrijkste afzetmarkten zijn, is Japan voor deze wagen nog een echte groeimarkt. In 2015 werden zo 1.679 exemplaren verkocht, meteen goed voor een derde van de verkochte Renaults in het land van de rijzende zon gedurende 2015. Hij bestaat daar slechts als ludospace en er worden jaarlijks drie beperkte reeksen op de markt gebracht die nog beter inspelen op de smaak van de Japanners. In Japan is de Kangoo een succes want elk jaar komen Kangoo-rijders samen voor een jamboree aan de voet van Mount Fuji. Bij de zevende editie werden 1.000 "made in France" ludospace-modellen geteld.(Belga)

Onze partners