1,5 miljoenste Skoda Fabia

Skoda heft zopas het 1,5 miljoenste exemplaar van de tweede generatie Fabia gebouwd. Het jubileumexemplaar is een 1.2 CRTDI die in de productiesite van Mlada Boleslav werd gebouwd. © BELGA

Skoda heft zopas het 1,5 miljoenste exemplaar van de tweede generatie Fabia gebouwd. Het jubileumexemplaar is een 1.2 CRTDI die in de productiesite van Mlada Boleslav werd gebouwd.

De eerste generatie Skoda Fabia werd in de zomer van 1999 gelanceerd. De tweede generatie volgde in 2007. Als we beide modellen n rekening brengen, staat de teller momenteel al op 3.288.063. Voor de constructeur uit Tsjechië is de Fabia het best verkopende model na de Octavia. Toen de Fabia in 1999 op de markt kwam was dit het derde nieuwe model van de constructeur. De Fabia draagt de waarden van het Tsjechische merk in zich. Zo biedt hij flink wat binnenruimte, heeft hij tal van praktische accessoires en bovenal een redelijk verbruik. Skoda voorziet 4 versies en enkele speciale reeksen. De Fabia is in Europa leverbaar als vijfdeurs en als break. Sinds kort is er ook de meer avontuurlijke Scout-afgeleide. De sportieve versie is de RS en de GreenLine is de zuinigste variante met een normverbruik van amper 3,4 l/100 km, wat neerkomt op een CO2-afgifte van 88 g/km. Met de Fabia Monte Carlo levert Skoda een hommage aan het feit dat de constructeur ruim 112 actief is in de autosport. (Belga)

Partner Content