Biografie

Ludo Bekkers is recensent fotografie.Van twee fotografen en hun erfenis

Van twee fotografen en hun erfenis

Ludo Bekkers - Het Antwerps Fotografiemuseum (FoMU) gaat coproducties aan met andere musea of foto-instellingen die de kosten kunnen drukken.


Al 100 jaar dood maar nog springlevend: Rik Wouters

Al 100 jaar dood maar nog springlevend: Rik Wouters

Ludo Bekkers - Het oeuvre van Rik Wouters zat dan al decennia lang begraven in museumzalen en privé collecties als exponent van het zogenaamd Brabants Fauvisme maar nu, honderd jaar na zijn dood springt het, levendiger dan ooit, te voorschijn in twee exclusieve tentoonstellingen en een even exclusief boek dat tevens fungeert als catalogus voor beide exposities.


Marc Riboud zag wat anderen niet zien

Marc Riboud zag wat anderen niet zien

De beroemde Franse fotograaf Marc Riboud is op 93-jarige leeftijd overleden aan de ziekte van Alzheimer. Ludo Bekkers herinnert zich de fotograaf als wandelaar die zich in een land laat verdwalen.Dubbelexpo rehabiliteert Zwitserse schilder-fotograaf Werner Bischof

Dubbelexpo rehabiliteert Zwitserse schilder-fotograaf Werner Bischof

In de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw was de Zwitser Werner Bischof (1916-1954) een van de fotografen die na zijn dood nog een icoon was, wiens werk op postkaarten en posters nog gretig gereproduceerd werd. Daarna verzonk hij in de vergetelheid. Nu, bij zijn 100ste verjaardag, wordt hij in Lausanne geëerd met twee grote tentoonstellingen.


Meubelen van Le Corbusier ontsieren staatsbezoek van Hollande

Meubelen van Le Corbusier ontsieren staatsbezoek van Hollande

De Franse president François Hollande vertrekt binnenkort op staatsbezoek naar India en er ligt daar een klein probleem op hem te wachten. Niet van politieke maar eerder van culturele aard. Waar gaat het om?
Manfred Selling nieuwe directeur KMSKA

Minister voor Cultuur Sven Gatz heeft, na een internationale zoektocht, beslist om Manfred Selling te benoemen tot nieuwe hoofdconservator van het KMSKA in opvolging van Paul Huvenne die onlangs met pensioen ging.


Hans-Christian Schink: merkwaardigste fototentoonstelling van 2013

Hans-Christian Schink: merkwaardigste fototentoonstelling van 2013

Eén van de merkwaardigste fototentoonstellingen die we dit jaar zagen is die van de Duitser Hans-Christian Schink (Erfurt, 1961). Zijn zwartwitfoto's tonen prachtige landschappen die allemaal een zwarte streep in de lucht vertonen.


Kan kunst de ziel redden?

Kan kunst de ziel redden is de vraag die in het psychiatrisch ziekenhuis in Duffel wordt gesteld en die men er poogt te beantwoorden.3 reacties


Syrische oorlog vernietigt kunstpatrimonium

Syrische oorlog vernietigt kunstpatrimonium

In Le Monde klaagt Véronique Grandpierre, kunsthistorica gespecialiseerd in Mesopotamië, de ravages aan die de burgeroorlog in Syrië tot nu toe heeft aangericht.